Behandelingen Acu Sport (Fysio)

Fysiotherapie

Acupunctuur

Sportbegeleiding

Fysiotherapie

Acu Sport (Fysio) verzorgt fysiotherapie behandelingen, zowel in de eigen kliniek als op locatie. De behandeling zijn gericht op spoedig herstel en zijn daarom resultaatgericht waarbij ook de inbreng van u van groot belang is. Door nieuwe regelingen worden behandelingen niet altijd (volledig) vergoed. We hebben voor u een handig overzicht gemaakt van de vergoedingen van de diverse verzekeringsmaatschappijen.

 

Spoedig herstel

Resultaat gericht

In kliniek of op locatie

Acu Sport (Fysio) & Sportbegeleiding

Eric van Nieuwenhuizen geeft al tientallen jaren sportbegeleiding met name aan talentvolle sporters in diverse takken van sport en heeft ruime ervaring o.a. in voetbal, honkbal, wielrennen, tennis, basketbal, schaatsen en golf.

Hij heeft zes jaar fulltime gewerkt bij AZ, vier jaar elke dag met Louis van Gaal op het veld gestaan en het kampioenschap van Nederland en Champions League meegemaakt. Verder heeft Eric van Nieuwenhuizen daarna twee jaar dagelijks gewerkt met Ronald Koeman, Dick Advocaat en met Gertjan Verbeek.

Eric van Nieuwenhuizen was toen, naast één van de twee fysiotherapeuten van de A-selectie, ook de fysieke trainer, zowel in de fitness als op het veld. Hij heeft o.a. ook gewerkt met de Nederlandse Schaatsploegen met Bart Veldkamp en Yvonne van Gennip, het Nederlands softbal-team, Hoofddorp Pioniers en vele andere topsportploegen en topsporters.

Lid N.V.A.

Vergoeding verzekering mogelijk

Gezonde geest in een gezond lichaam

Acupunctuur

De westerse medische wetenschap heeft met name in de laatste honderd jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Maar ondanks alle vooruitgang is er nog maar weinig bekend over de complexe wisselwerking tussen psychische en lichamelijke processen.

De Traditionele Chinese Geneeskunst daarentegen heeft een duidelijk holistische uitgangspunt, waarbij de mens als eenheid van lichaam en geest gezien wordt.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Vanuit de oude Chinese natuurfilosofie is de basisgedachte dat ziektes ontstaan doordat de balans in het lichaam verstoord is. Wanneer deze natuurlijke balans weer hersteld kan worden, zal de patiënt volgens deze gedachte weer gezond zijn. Gezondheid is niet alleen maar de afwezigheid van ziekte. De Chinese geneeskunde heeft zich inmiddels al 4000 jaar ongestoord kunnen ontwikkelen. Hierdoor is de ze uitgegroeid tot een waardevol en uitgebreid systeem dat een grote bijdrage kan leveren aan de huidige gezondheidszorg.

De TCG ziet de mens als geheel en gaat er van uit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Bij een disbalans kunnen er psychosomatische klachten ontstaan, maar ook omgekeerd, somato-psychische klachten. Dus lichamelijke klachten kunnen voortkomen uit psychische problemen of emoties en psychische problemen kunnen voortkomen uit lichamelijke klachten.

Vergoedingen en Acu Sport (Fysio)

De vergoeding voor fysiotherapie hangt af van uw eigen pakket en verschilt per zorgverzekeraar. Om teleurstelling te voorkomen verzoeken wij u om altijd bij uw zorgverzekeraar na te gaan of u recht heeft op een vergoeding, ook als u een chronisch indicatie heeft.

Een handig hulpmiddel kan de onderstaande link zijn waar per zorgverzekeraar duidelijk wordt gemaakt of Acu Sport (Fysio) daar een contract mee heeft en of uw behandeling vergoed wordt.